مزایای سرمایه‌گذاری خارجی در ایران

سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی یک موضوع بحث برانگیز در اقتصاد بین‌الملل است. در این مقاله با برخی از مزایای آن آشنا خواهید شد. سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی  زمانی اتفاق می‌افتد که کسب‌وکار در یک کشور خارجی با به دست آوردن یک تجارت خارجی تحت کنترل خود، یا با ایجاد تجارت در یک کشور خارجی، سرمایه‌گذاری می‌کند. از مزایای سرمایه‌گذاری شرکت در بازار خارجی می‌توان به دسترسی به بازار، دسترسی به منابع و کاهش هزینه تولید اشاره کرد. همچنین از مزایای کشور خارجی می‌توان به تزریق سرمایه خارجی، افزایش درآمد، توسعه صنایع جدید و توانایی یادگیری از سرمایه‌گذاران خارجی اشاره کرد.

سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی چیست؟

برای شرکت‌هایی که می‌خواهند در خارج از کشور گسترش پیدا کنند، بسیار حیاتی است که بدانند چگونه سرمایه‌گذاری در خارج از کشور را انجام دهند و برای این سرمایه‌گذاری چه کاری انجام دهند. ما از شما می‌خواهیم که در هنگام گسترش در خارج از کشور، تمام دانش مورد نیاز خود را به‌کار بگیرید و هدف ما حمایت از شما در هر جنبه در این زمینه است. به همین دلیل، ما در مورد چگونگی سرمایه‌گذاری در یک کشور خارجی صحبت خواهیم کرد.

سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی فرآیندی است که توسط یک شرکت یا فرد در یک کشور برای مقاصد تجاری در کشور دیگر انجام می‌شود. در سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی، نفری که حمایت مالی انجام می‌دهد، بر شرکتی که در آن سرمایه‌گذاری می‌کند، کنترل دارد. سازمان همکاری و توسعه اقتصادی یک کسب‌وکار را دارای مالکیت 10 درصد یا بیشتر تعریف می‌کند. مشاغلی که در سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی شرکت می‌کنند، اغلب شرکت‌های چندملیتی نامیده می‌شوند.

سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی چگونه اتفاق می‌افتد؟

 معمولاً زمانی اتفاق می‌افتد که سرمایه‌گذار، سرمایه‌گذاری تجاری خارجی برای سود بالا در یک کشور دیگر انتخاب می‌کند، در حقیقت سهام یک شرکت خارجی را در اختیار دارد یا برای منافع خود دارایی‌های تجاری خارجی را به دست می‌آورد. اما در اینجا یک تمایز مهم وجود دارد. سرمایه‌گذاری‌های مستقیم خارجی از سرمایه‌گذاری‌های پرتفوی متمایز می‌شود که در آن سرمایه‌گذار فقط سهام شرکت‌های دارای سرمایه خارجی را خریداری می‌کند.

سرمایه‌گذاری‌های مستقیم خارجی اغلب بیش از سرمایه‌گذاری ساده را شامل می‌شوند. مهم‌ترین ویژگی سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی این است که فرآیند تصمیم گیری کارآفرین را بطور مؤثر کنترل می‌کند یا حداقل تأثیر قابل توجه را بر آن دارد.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره مقاله مزایای سرمایه‌گذاری خارجی در ایران به مطالعه این مطالب ادامه دهید.

روش های سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی

سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی نیز می‌تواند به روش های مختلفی انجام شود، مانند افتتاح شرکت تابعه یا وابسته در یک کشور خارجی، کنترل یک شرکت خارجی موجود، کنترل از طریق ادغام یا سرمایه‌گذاری مشترک با شرکت خارجی.

بر اساس دستورالعمل های تعیین شده توسط سازمان همکاری اقتصادی و توسعه، آستانه سرمایه‌گذاری مستقیم برای ایجاد یک سهام کنترلی حداقل 10 درصد سهام در یک شرکت خارجی است. با این حال، قوانین می‌توانند در رابطه با این اصول، انعطاف پذیر باشند.

انواع سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی

البته هیچ نوع واحدی از سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی وجود ندارد. سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی به صورت افقی، عمودی و غیرمرتبط طبقه‌بندی می‌شود. سرمایه‌گذاری مستقیم افقی به سرمایه‌گذاری در یک شرکت خارجی اطلاق می‌شود که دارای همان نوع عملیات تجاری با حوزه ای است که در کشور خود در آن فعالیت می‌کند. به عنوان مثال، تولیدکننده خارجی تلفن همراه، شعبه‌ای از فروشگاه خود را که در چین فعالیت می‌کند، در ایران افتتاح کند.

سرمایه‌گذاری مستقیم عمودی به سرمایه‌گذاری انجام شده توسط سرمایه‌گذاران اطلاق می‌شود که با فعالیت اصلی آن‌ها متفاوت است اما همچنان با فعالیت اصلی مرتبط است. به‌عنوان مثال، یک شرکت تولیدی ممکن است از شرکت خارجی برای تامین قطعات لازم برای فرآیند تولید یا مواد اولیه مورد نیاز خود سرمایه‌گذاری کند.

سرمایه‌گذاری خارجی به سبک غیرمرتبط، فرآیندی است که توسط یک شرکت یا فرد در شرکتی انجام می‌شود که به تجارت موجود آن در کشور خود مرتبط نیست. در این نوع سرمایه‌گذاری، از آن‌جایی که سرمایه‌گذار وارد بخشی می‌شود که در آن تجربه قبلی ندارد، سرمایه‌گذاری به شکل سرمایه‌گذاری مشترک با شرکت خارجی که قبلاً در حال فعالیت بود، آغاز می‌شود.

بیشتر بدانید:سرمایه‌گذاری برای تولیدیجذب کارآفرینجذب سرمایه‌گذار خارجی

تاثیر سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی

سرمایه‌گذاری های مستقیم خارجی و قوانین حاکم بر آن ها می‌تواند برای استراتژی رشد شرکت بسیار مهم باشد.

مزایا و معایب در زمینه سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی اغلب یک موضوع با چشم انداز آینده‌نگر است. سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی ممکن است مزایای عمده‌ای برای کارآفرینان داشته باشد. از سوی دیگر، بسته به نحوه سرمایه‌گذاری، گاهی ممکن است معامله برای کشور خارجی بهتر عمل کند. در حالت ایده‌آل، هم برای کارافرین و هم برای کشور خارجی که معمولاً یک کشور در حال توسعه است، باید مزایای زیادی وجود داشته باشد.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره مقاله زیر بر روی آن کلیک کنید.

دسترسی به بازارها: سرمایه‌گذاری می‌تواند راهی موثر برای ورود شما به بازارهای خارجی باشد. برخی کشورها ممکن است دسترسی شرکت های خارجی به بازارهای داخلی خود را به شدت محدود کنند. یافتن شغل یا راه‌اندازی کسب‌وکار در بازار ابزاری برای دسترسی شماست.

دسترسی به منابع: سرمایه‌گذاری هم‌چنین روشی موثر برای دستیابی به منابع طبیعی مهم مانند فلزات گران‌بها و سوخت‌های فسیلی است. برای مثال، شرکت‌های نفتی اغلب سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی را برای توسعه میادین نفتی انجام می‌دهند.

هزینه تولید را کاهش می‌دهد: اگر بازار کار ارزان‌تر و مقررات در بازار هدف خارجی محدودتر باشد، سرمایه‌گذاری راهی برای کاهش هزینه‌های تولید است. به‌عنوان مثال، این یک واقعیت شناخته شده است که صنایع کفش و پوشاک می‌توانند با انتقال عملیات به کشورهای در حال توسعه، هزینه‌های تولید را به میزان قابل توجهی کاهش دهند. سرمایه‌گذاری همچنین مزایایی برای کشورهای خارجی دارد. کارآفرینی منبعی برای سرمایه خارجی و افزایش درآمد است. این می‌تواند منبع عظیمی ‌از سرمایه خارجی برای کشور در حال توسعه باشد که می‌تواند به توسعه اقتصادی منجر شود.

به‌عنوان مثال، اگر یک کارخانه بزرگ در یک کشور کوچک در حال توسعه ساخته شود، کشور معمولاً باید حداقل از نیروی کار، تجهیزات و مواد محلی برای ساخت آن استفاده کند. این باعث می‌شود مشاغل جدید و پول خارجی به اقتصاد وارد شود. پس از تأسیس کارخانه، کارخانه باید کارکنان محلی را استخدام کند و احتمالاً حداقل از برخی مواد و خدمات محلی استفاده خواهد کرد. این باعث ایجاد مشاغل بیشتر و حتی کسب‌وکارهای جدید می‌شود. این مشاغل جدید به این معنی است که مردم محلی پول بیشتری برای خرج کردن دارند و در نتیجه مشاغل بیشتری ایجاد می‌کنند.

علاوه‌بر این، درآمد مالیاتی از محصولات و فعالیت‌های کارخانه، مالیات بردرآمد و خرید کارکنان کارخانه و خرید باقیمانده ناشی از فعالیت اقتصادی اضافی ایجاد شده، توسط کارخانه تامین می‌شود. دولت‌های در حال توسعه می‌توانند از این تزریق سرمایه و درآمد حاصل از رشد اقتصادی برای ایجاد و بهبود زیرساخت‌های فیزیکی و اقتصادی خود مانند جاده‌ها، سیستم‌های ارتباطی، مؤسسات آموزشی و حمایت از ایجاد صنایع جدید داخلی استفاده کنند.

مزیت دیگر توسعه صنایع جدید است. توجه داشته باشید که شرکت نیازی به داشتن تمام دارایی‌های خارجی ندارد. گاهی اوقات یک شرکت محلی ممکن است اتحاد استراتژیک با سرمایه‌گذار خارجی ایجاد کند تا به توسعه صنعت جدید در کشور درحال توسعه کمک کند. در حالی که کشور در حال توسعه شروع به ایجاد یک صنعت و بازار جدید می‌کند، سرمایه‌گذار از طریق مشارکت خود با شرکت محلی به بازار جدیدی می‌رسد.

بیشتر بدانید: همکاری با سرمایه‌گذاران – همکاری با سرمایه‌گذاران کشور – سرمایه‌گذاری مطمئن با سود بالا

در نهایت، سرمایه‌گذاری مزیتی غیرمستقیم برای کشورهای خارجی است. امروزه دولت‌های ملی و محلی، مشاغل محلی و شهروندان را در معرض شیوه‌های تجاری جدید، تکنیک‌های مدیریت، مفاهیم اقتصادی و فناوری قرار گرفته‌اند که به آن‌ها در توسعه مشاغل و صنایع محلی کمک می‌کند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *