دکتر پارساسیرت: ایران هیچ عقب‌ماندگی در حوزه تولید ندارد

به گزارش روابط عمومی گروه فنکام؛ سومین همایش “رویداد کسب‌وکار سکه” با سخنرانی دکتر سیدعباس پارساسیرت،مشاور جناب آقای دکتر کیانی(رئیس هیات مدیره گروه فنکام)، روز دوشنبه 12 اسفندماه در دانشکده علوم پایه دانشگاه علوم تحقیقات تهران برگزار شد. متخصصان، دانشجویان و مدیران با سابقه در صنعت غذایی و فروش، از جمله حاضرین در این نشست تخصصی بودند. در ادامه می‌توانید گزارشی جامع از سخنرانی ایشان در این همایش را مطالعه بفرمایید.

دکتر پارساسیرت در ابتدای همایش رویداد کسب‌وکار سکه، ضمن اشاره به وضعیت پرچالش اقتصاد امروز، بیان کرد: امروزه وضعیت اقتصاد در عرصه ملی و بین‌المللی دچار بحران‌هایی شده است اما باید درنظر بگیریم که در همین وضعیت، افرادی توانسته‌اند خلق ثروت سالم داشته باشند و گاهی نیز متاسفانه ثروت از دست داده‌اند. بنابراین باید توجه کافی را به فرصت‌ها و موقعیت‌های موجود داشته باشیم و با دید وسیع بهترین استفاده را از هر شرایط بکنیم. بدانید که اکنون یکی از بحران های  شرکت‌های بزرگ ایران،  موضوع نیروی کار مطلوب است ،این یعنی اکنون بسیار فرصت‌های شغلی خوبی به‌ویژه برای دانشجویان و افراد توانمند وجود دارد. از طرفی توجه داشته باشید که شما برای اینکه بتوانید درآمد و ارزش خود را افزایش دهید، باید روی مهارت ها و  توانمندی‌های خود کار کنید.

مشاور گروه فنکام در مورد چالش‌ها و فرصت‌های صنعت غذایی توضیح داد: هنوز هوش مصنوعی و تکنولوژی به جایی نرسیده است که بتواند انسان را در زمینه غذا یا مواد خوراکی بی‌نیاز سازد. آخرین دست‌یافته‌های علمی نیز در این زمینه نشان می‌دهد که انسان ها در حال توسعه دانش غذایی خود و سبک زندگی روزانه خود هستند. بنابراین هنوز دست یافته اساسی ، اصل مصرف را در دنیا تغییر نداده است. بررسی این دست یافته‌ها نشان می‌دهد که در این صنعت سبک‌های زندگی مطلوب ترویج می‌شود که خود این مورد یعنی تحقیق و توسعه در شرکت‌های غذایی به اولویت اول و اصلی تبدیل شده است و عادت‌ها و سلیقه مصرف مردم در حوزه غذا و خوراکی در حال تغییر است به طور مثال الان افراد اهمیت بیشتری  از دریافت انرژی، به مزه خوراکی ها و سلامت محور بودن آنها می‌دهند. لذا باید صنعت غذایی به سمت نوآوری پیش برود. با توجه به این اهمیت ، ما هم باید به سمت تولید مواد غذایی فراسودمند با محور کاهش ریسک سلامت حرکت کنیم.

دکتر سید عباس پارسا سیرت در ادامه راجع به پیاده‌سازی نوآوری در خدمات و محصولات صنعت غذایی گفت: اساساً هرکسب‌وکاری حتما وظیفه دارد با بهره گیری از علم استراتژیک به طور مثال ماتریس‌  BCG و امثالهم  تمام محصولات خود را مستمراً بررسی نموده  و براساس آن، استراتژی‌های منطبق با شرایط موجود را اتخاذ کند. مثلا ما برای یکی از محصولات خود که باید به‌صورت تازه مصرف می‌شد، کارخانه‌ای در نزدیکی شهر تهران تاسیس کردیم تا بتوانیم محصولات خود را در سریع‌ترین زمان ممکن به دست مشتریان در پایتخت برسانیم و همین تصمیم سبب افزایش چشمگیر فروش محصول ما و باتبع نفوذ برند ما در بازار پایتخت شد.

وی در ادامه بیان کرد: PLC یا چرخه عمر محصول در بازاریابی ثابت کرده است که هر محصولی یک روز وارد می‌شود، یک روز بالغ شده و یک روز می‌میرد. برای اینکه درک کنیم کدام محصول در چه قسمتی از چرخه عمر خود قرار دارد، باید مطالعات بازار بسیار خوبی داشته باشیم. حتی ممکن است یک محصول ما در شهرهای مختلف، در نقاط متفاوتی از چرخه عمر خود قرار داشته باشد. این‌ها مواردی هستند که اهمیت تحقیقات بازار و لمس از نزدیک را در شرکت های غذایی محرز کرده است. کسانی که راهبری سازمان را برعهده دارند و یا در بخش های تصمیم ساز سازمان مشغول هستند ، باید مستمراً در بازار حضور داشته باشند تا بتوانند دید کاملی نسبت به تغییرات ، خلاقیت ها و … داشته باشند.

ایشان در سالن اجتماعات دانشکده علوم پایه دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، توضیح داد: ما در ایران تقریباً  6 تا 7 برابر استاندارد دنیا در کشورمان فروشگاه خرده فروشی  داریم که اگر حاملهای انرژی به سمت آزادسازی برود، در آینده نزدیک این تعداد فروشگاه دیگر وجود نخواهند داشت. این موضوع به معنای نابودی  خرده بنگاه‌ها نیست، اتفاقا منظور این است که این فعالان بتوانند با مشارکت یکدیگر در یک شرکت و یا مجموعه بزرگ درآمد بیشتر و پایاتری  دریافت کنند و انرژی و یارانه نیز هدر نرود.

دکتر پارسا سیرت در آخر نسبت به چالش‌های صنعت غذایی گفت: در حوزه تولید محصولات غذایی در کشورمان با وجود همه چالش ها، عقب‌ماندگی در هیچ حوزه‌ای وجود ندارد. امروز ما در این صنعت از نظر تکنولوژی و دانش فنی توانایی کاملی برای تولید داریم. به عنوان مثال، اگر مواد اولیه ای نبوده و یا توجیح اقتصادی یا مزیت رقابتی  در حوزه تولید داخلی وجود نداشته باشد، می‌توانیم هرآنچه نیاز داریم را وارد کنیم. آن چیز که چالش امروز ما است، موضوع تحقیق و توسعه ، نوآوری و خلاقیت است. عدم حضور رقبای  خارجی در بازار نیز شاید دیگر چالش صنعت ما است. در نتیجه می‌توان گفت که امروز مصرف کننده از تولید کننده جلوتر است، زیرا مطالعه می‌کند و به‌روز است و محصولات جدید را می‌بیند. در صنعت کالاهای تند گردش ما تقریباً هیچ‌گونه عقب‌ماندگی نداریم. آزادسازی بازار می‌تواند به ما در حوزه ارتقاء کیفیت و بسته بندی و یا صادرات محصولات غذایی کمک کند.

سومین همایش رویداد کسب‌وکار سکه در محل دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات روز دوشنبه 14 اسفندماه با استقبال و حضور دانشجویان و متخصصان حوزه مدیریت و فروش برگزار شد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *