شاهمرادی: تجارت الکترونیک در ایران راه خودش را برای توسعه برندها پیدا کرده است

آقای شاهمرادی، مدیرعامل و هم‌بنیان‌گذار خانومی(یکی از سرمایه گزاری های گروه فنکام)، در نخستین روز از پنجمین دوره نمایشگاه ایران کازمتیکا، طی سخنرانی تخصصی، به بررسی چالش‌ها و فرصت‌های موجود در حوزه پلتفرم‌های اینترنتی فروش فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی پرداخت.

مدیرعامل خانومی با اشاره به نقش متفاوت تجارت الکترونیک در دنیای امروز، بیان کرد: ما در مجموعه خانومی در این ده سال سعی کرده‌ایم از ابزارهای تجارت الکترونیک برای توسعه فروش و برندها کمک بگیریم. در این زمینه باید به خاطر داشته باشیم که بخش مهم تجارت الکترونیک رساندن پیام است. تجارت الکترونیک رسانه متفاوتی در دنیای امروز است که نقش کلیدی‌تری برای صنعت زیبایی ایفا می‌کند. تجارت الکترونیک در آغاز کرونا رشد داشت اما با پایان تقریبی این بیماری، این ماجرا در همه گروه کالایی ادامه نداشت و رشد منفی را در همه گروه‌ها بجز صنعت لاکچری و زیبایی شاهد بودیم. صنعت لاکچری مانند طلا و .. فروش مثبت 9 درصدی و صنعت زیبایی رشد 7 درصدی را پس از پایان کرونا در حوزه تجارت الکترونیک به ثبت رساندند. همچنین پیش‌بینی این فاکتور برای سال 2023 رسیدن رشد به 8.6 درصد است. انتظار می‌رود در 5 سال آینده سهم فروش آنلاین دو برابر شده و دلایل آن هم مشخص است. به‌عنوان مثال: مقایسه راحت قیمت، استفاده از تجربه و نظرات دیگران و تسهیل خرید از جمله این موارد هستند. ما در ایران از تجارت الکترونیک در دنیا عقب نیستیم. مکنزی در آخرین گزارش خود بیان کرده که در سال 2027 کانال تجارت الکترونیک از 21 درصد به 26 درصد خواهد رسید و در حقیقت تا 3 سال دیگر، اولین کانال عرضه محصولات زیبایی در سراسر جهان، کانال تجارت الکترونیک خواهد بود.

آقای شاهمرادی که خود فارغ التحصیل دانشگاه صنعتی شریف است ، در ادامه گفت: در اقتصاد مفهومی به‌نام «اثر رژ لب» وجود دارد که می‌گوید: وقتی رکود اقتصادی ایجاد می‌شود، صنایع شادی‌آور، رشد را تجربه می‌کنند. در واقع این یک اثر اقتصادی است. هر وقت رکود اقتصادی داریم ، صنعت زیبایی رشد می کند. اتفاق دیگر صنعت زیبایی در دنیا، ظهور پدیده Buy now pay later  است که در ایران نیز ما اجرا می‌کنیم و تجربه خوبی هم داشته‌ایم.

مدیرعامل خانومی، با اشاره به رشد 100 درصدی سهم بازار فروش آنلاین در سال گذشته افزود: تجارت الکترونیک را باید انتقال‌دهنده پیام بدانیم. در تجارت الکترونیک به محض اینکه مخاطب را درگیر می‌کنیم، با ابزارهای دیجیتال مارکتینگ به او آنقدر پیام می‌دهیم تا تبدیل به مشتری ما شود. در حقیقت فروشگاه اینترنتی با تعداد و تکرار زیاد یک پیام را به یک شخص می‌رساند؛ این نقش فرای فروش است. در بلک بیوتی 57 میلیون بار بازدید از صفحه خانومی توسط 7 میلیون و 800 اکانت منحصر به فرد اتفاق افتاد؛ این یعنی نزدیک به  8 بار یک پیام به مخاطب رسید. صنعت زیبایی در دنیا وابسته به رسانه است و فروشگاه اینترنتی الان بهترین رسانه تبدیل شده است. سهم تجربه مشتری در بودجه تبلیغات بالای 50 درصد شده و سهم مدیا به زیر 50 درصد رسیده است. در آمریکا شمالی هزینه D2C تبلیغ در رسانه، طی 3 سال، به صورت مستقیم 2 هزار درصد رشد کرده است.

آقای شاهمرادی در پایان پنل تخصصی گفت: ما در خانومی باید الگو بسازیم، زیرا تجربه داریم و با بهترین تولید کننده‌ها همکاری می‌کنیم. ما در سال 1402 به حدود 1 و نیم میلیون مشتری رسیدیم که هرکدام تجربه یکبار خرید از سایت ما را داشته‌اند. امسال نیز 1 میلیون نفر از خانومی خرید داشته‌اند. آخرین بررسی نشان می‌دهد ابزارهایی داخل خانومی ایجاد شده تا بتوانند برندها را تا 20 برابر رشد دهند. این اتفاق نتیجه تبدیل تجربه به الگو است. در حالت متوسط ما 10 درصد از مخاطبی که پیام از ما داشته، واکنش می‌گیریم. این فرآیند ادامه پیدا می‌کند تا از 1 میلیون نفر، هزار نفر به مشتری تبدیل شوند. اگر ما کار خوب انجام دهیم، پیام درست به آدم درست برسونیم، این متوسط تا 2 برابر رشد خواهد داشت. این نشان می‌دهد هزینه تبلیغات کمتر از میزان فروش است. هزینه تبلیغات نگه داشتن فروش پایدار، خیلی کم بوده، در حالی که فروش بالا می‌ماند و این آمار مربوط به خانومی است. در تجارت الکترونیک باید قله بسازید و فروش‌تون رو پایدار بسازید.

نشست تخصصی آقای  شاهمرادی، مدیرعامل خانومی در روز نخست نمایشگاه ایران کازمتیکا با استقبال خوبی از مدیران، متخصصین، دانشجویان و علاقه‌مندان به صنعت آرایشی بهداشتی به ویژه حوزه فروش اینترنتی همراه بود و گزاره‌های علمی مفیدی را در مورد بازار این صنعت در دنیا و ایران در اختیار مخاطبان گذاشت.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *