مهندس امینی نیک: درک مفهوم آمیخته بازاریابی (Marketing Mix) رمز کسب موفقیت در بازار

مهندس محسن امینی نیک، نایب رئیس هیات مدیره گروه فنکام، یکی از سخنرانان اصلی پنل تخصصی بازاریابی داخلی و خارجی و صادرات فرآورده‌های محصولات آرایشی و بهداشتی در پنجمین دوره از نمایشگاه ایران کازمتیکا بود. جناب امینی نیک در جریان این پنل تخصصی، اشاره‌ای به سرفصل‌های مهم عملیاتی در حوزه مارکتینگ داشته و در این حوزه به آسیب‌شناسی نیز پرداخت.

جناب آقای مهندس امینی نیک در ابتدای پنل تخصصی با تاکید برسرفصل‌های مهم مارکتینگ مطرح کرد: اولین سرفصل عملیاتی مهم بازاریابی که امروز می‌خوام راجع بهش صحبت کنم، فعالیت با اعداد و ارقام است؛ بحث دوم مربوط به میکرودیتاها در بازاریابی و تحقیقات بازار می‌شود و سومین موضوع، مفهوم آمیخته بازاریابی (Marketing Mix) است که به عنوان پایه بازاریابی نیز شناخته می‌شود. بحث تفاوت تبلیغات با کل مفهوم بازاریابی هم دیگر موردی است که به آن نیز اشاره خواهیم داشت. در ابتدا باید توجه داشته باشیم که اگر یک فعال عرصه بازاریابی در مورد اعداد و ارقام تسلط کافی نداشته باشد و نتایج کار را به صورت سود و زیان نبیند، عملاً به‌عنوان یک متخصص این حوزه نتیجه مناسبی دریافت نخواهد کرد. در حوزه بازاریابی آن‌هایی موفق هستند که خروجی کارشان را براساس برنامه منظم تدوین می‌کنند.

نایب رئیس هیات مدیره گروه فنکام همچنین نکات راهبردی برای کسب موفقیت در بازاریابی بیان کرد: به عنوان کسی که در قسمت بازاریابی فعالیت دارد، باید اندازه و سهم بازار را بشناسید تا بتوانید یک محصول خوب تولید کنید. در پروژه‌های مختلف دیده‌ام که هرجا ما به این نکته دقت کرده‌ایم، موفق شده‌ایم. یک کارشناس یا مدیر بازاریابی باید توجه کند وارد چه بازاری می‌خواهد شود. در واقع او باید ابتدا بازار دنیا و اتفاقات آن را به خوبی رصد کند، سپس در قدم بعدی بازار داخلی را بر همان مبنا تحلیل کند و اقدام به عمل آورد. در اکثر مواقع ایده خوب منجر به محصول خوب می‌شود اما شما باید در تمام مراحل همه ابعاد را در نظر داشته باشید. بدانید برای گرفتن سهم بازار چه ابزار و زمانی نیاز دارید، این‌ها مهم است. سرفصل دوم مورد تاکید، بحث میکرودیتاها است که یکی از بزرگان دنیای بازاریابی، مارتین لیندستروم، در این مورد می‌گوید: کسی که می‌خواهد برندی را خلق کند، باید بتواند با تمامی دیتاهای موجود در بازار به صورت شخصی باید روبرو شود و ببیند بازار از او چه انتظاری دارد. میکرودیتاها مواردی هستند که باید از نزدیک ببینید لمس کنید و براساس آن ایده و بازاریابی را ببندید. بحث تحقیقات بازاریابی مقوله‌ای است که در همه دنیا به آن توجه شده ولی با توجه به تغییرات بازار امروز مدل‌های آن فرق می‌کند. در واقع گاهی گفته می‌شود مخاطب نمی‌داند چی می‌خواهد، باید ایده و ارزش جدید خلق کنید، ولی در طرف مقابل می‌گویند با توجه به نظر مخاطب، مستقیم نگاه کنید و ببینید که مخاطب چه چیزی می‌خواهد.

کاتلر در مفهوم آمیخته بازاریابی (Marketing Mix) ، که تاکید بر لغت آمیخته (Mix) دارد، می‌گوید: در بازاریابی در یک صورت می‌توانید موفق باشید، آن هم زمانی که از ارکان بازاریابی (P4 بازاریابی شامل Product، Place، Price و Promotion) همه بخش‌ها وظیفه خود را به خوبی انجام دهند. ممکن است محصول خوب شما خروجی خوبی نداشته باشد، زیرا در جای نادرست، زمان نامناسب و در قیمت غلطی ارائه شده است.

مهندس امینی‌نیک ادامه داد: به عنوان مثال کاتلر بیان می‌کند که در یونیلیور، از تمامی مدیران برند و کارشناسان حوزه برندینگ و مارکتینگ، انتظار می‌رود که تمامی مفاهیم مارکتینگی از جمله سود و زیان مرتبط با برند را درک کنند. پس در نتیجه زمانی که گفته می‌شود باید درکی از اعداد وجود داشته باشد، یعنی توقع می‌رود که اندازه بازار، سود و زیان و … نیز توسط یک فرد مارکتینگی درک شود و این فرد باید حلقه‌های مختلف در حوزه مارکتینگ از قبیل تبلیغات، فعالیت‌های تحقیقات بازار و … را رصد کند‌ تا بتواند به چنین فهمی از زنجیره کلی مارکتینگ برسد.

مهندس امینی نیک در انتها ضمن جمع‌بندی مطالب، در مورد اهمیت آمیخته بازاریابی (Marketing Mix) گفت: فراموش نکنید که ابتدا باید ترکیب آمیخته بازاریابی را رعایت کنید، اندازه بازار را مورد بررسی قرار دهید، رقبا تحلیل کنید و وارد بازارهایی شوید که در آن‌ها شانس موفقیت وجود دارد. چیزی که در این مقطع موفقیت می‌آورد، قطعا توجه به آمیخته بازاریابی، تحلیل اعداد مرتبط به حوزه مارکتینگ و بررسی ترندهای روز دنیا است. درنظر داشته باشید که باید همه این ابعاد را به‌صورت آمیخته در نظر بگیرید.

پنل تخصصی بازاریابی داخلی و خارجی و صادرات فرآورده‌های محصولات آرایشی و بهداشتی با سخنرانی مهندس امینی نیک، در دومین روز از نمایشگاه ایران کازمتیکا، با استقبال خوبی از مدیران، متخصصان و دانشجویان و فعالین عرصه بازاریابی و فروش محصولات آرایشی و بهداشتی مواجه شد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *