قرارداد جذب سرمایه‌گذار چگونه است؟

بسیاری از مجموعه‌ها برای جذب نیرو و تامین زیرساخت موردنیازشان، نسبت به عقد قرارداد جذب سرمایه‌گذار اقدام می‌کنند. این توافق‌نامه در حقیقت مفاد و شرایط سرمایه‌گذاری را در چارچوبی قانونی و استاندارد تعیین و مشخص می‌کند. این قرارداد علاوه‌بر ایجاد شفافیت، فرصت را برای پیشرفت و ارتقا فراهم می‌سازد.
در ابتدا باید طرفین در چارچوب قرارداد، امتیازات و تعهدات حامیان مالی و کسب‌و‌کار را به‌صورت شفاف تعریف می‌کند. از طرف دیگر فرد یا مجموعه اجرا کننده کار نیز باید براساس قرارداد عمل کرده و رضایت اسپانسر و حامی مالی خود را جلب کنند. ارزش سرمایه‌گذاری، سهام یا هر شرایط خاص که مربوط به سرمایه‌گذاری شود، باید در این قرارداد ذکر شود. چنین وضوحی به کاهش سردرگمی یا مشکلات احتمالی که ممکن است در طول سرمایه‌گذاری رخ دهد، منجر می‌شود.
در حقیقت استفاده از قرارداد، ترتیب مسئولیت‌ها را نیز مشخص می‌کند. این اقدامات دارایی‌های ارزشمند شرکت را تضمین و نشان می‌دهد که سهام سرمایه‌گذاران قرار است به چه ترتیبی منجر به سود شود. انتظار می‌رود قوانین خاصی در مورد استفاده، کنترل و حفاظت از دارایی‌های ایجاد شده در طول سرمایه‌گذاری وضع شود.

قرارداد جذب سرمایه‌گذار چیست؟

این قراردادها قراردادهای الزامی و قانونی هستند که مفاد حمایت مالی را به تفصیل شرح می‌دهند. چنین قراردادهایی معمولاً زمانی عقد می‌شوند که شرکت قصد توسعه یا تجهیز خود را در فازهای جدید داشته باشید یا برای عبور از چالش‌ها، نیاز به حمایت مالی پیدا کند. توافق با سرمایه‌گذاران ممکن است شامل بندهایی مثل مبلغ سرمایه‌گذاری، سهم مالکیت، اختیارات و تعهدات سرمایه‌گذار و مفاد سرمایه‌گذاری و قرارداد سرمایه‌گذاری با سود مشخص شود.

آشنایی با انواع قراردادها

فرآیند قرارداد سرمایه‌گذاری و تامین مالی معمولاً زمانی آغاز می‌شود که سرمایه‌گذار برای اعطای تسهیلات به شرکت ابراز علاقه کند، سپس شرکت اطلاعاتی را در مورد کسب‌وکار، از جمله صورت‌های مالی، طرح‌های تجاری و سایر اطلاعات مربوطه، در اختیار سرمایه‌گذار قرار دهد.
در این نوبت سرمایه‌گذار این اطلاعات را بررسی می‌کند و تصمیم می‌گیرد که آیا سرمایه‌گذاری سودآور خواهد بود یا انتظارات برآورده نخواهد شد. اگر سرمایه‌گذار تصمیم به اعطای سرمایه یا تجهیزات داشته باشد، طرفین در مورد شرایط قرارداد سرمایه‌گذاری و تامین مالی مذاکره می‌کنند. مدل قراردادهای سرمایه‌گذاری و مذاکره می‌تواند پیچیده باشد و برای آشنایی با انواع قراردادهای سرمایه‌گذاری داشتن وکیل مجرب برای کمک به اطمینان از محافظت از حقوق و منافع شما مهم است.
پس از نهایی شدن شرایط قرارداد سرمایه‌گذاری و تامین مالی، طرفین قرارداد را امضا می‌کنند و سرمایه‌گذاری انجام می‌شود. سپس قرارداد سرمایه‌گذاری بر روابط بین سرمایه‌گذار و شرکت در آینده حاکم خواهد شد. اگر به سرمایه‌گذاری در شرکت فکر می‌کنید، درک فرآیند توافق سرمایه‌گذاری مهم است. وکیل با تجربه می‌تواند به شما کمک کند تا این روند را سپری و از منافع خود محافظت کنید.

انواع قرارداد جذب سرمایه‌گذار

قرارداد سرمایه‌گذاری با سود مشخص توافقی است بین دو طرف که به موجب آن یکی از طرفین (سرمایه‌گذار) متعهد می‌شود در ازای منافع مالی آتی، منابع مالی را در اختیار طرف دیگر قرار دهد. شرایط قرارداد سرمایه‌گذاری با سود مشخص، مقدار سرمایه‌ای که باید سرمایه‌گذاری شود، بازه زمانی سرمایه‌گذاری و بازده مورد انتظار سرمایه‌گذاری را مشخص می‌کند.
دو نوع اصلی از قراردادهای سرمایه‌گذاری وجود دارد: قراردادهای وام و قراردادهای سهام. قراردادهای وام قراردادهایی هستند که به موجب آن سرمایه‌گذار سرمایه‌ای را به صورت وام در اختیار شرکت قرار می‌دهد و اصل آن به اضافه بهره در یک دوره زمانی مشخص بازپرداخت می‌شود. قراردادهای سهام قراردادهایی هستند که به موجب آن سرمایه‌گذار منابع مالی را در ازای سهام مالکیت در تجارت در اختیار شرکت قرار می‌دهد.
قراردادهای وام اغلب توسط مشاغل برای تأمین مالی عملیات خود استفاده می‌شود. شرایط قراردادهای وام نرخ سودی را که شرکت باید به سرمایه‌گذار بپردازد و همچنین برنامه بازپرداخت را مشخص می‌کند. قراردادهای سهام اغلب توسط مشاغل برای افزایش سرمایه برای پروژه‌های جدید یا توسعه استفاده می‌شود. شرایط قراردادهای سهام، درصد مالکیتی را که سرمایه‌گذار در ازای سرمایه‌گذاری خود دریافت می‌کند، مشخص می‌سازد.
انواع قراردادهای سرمایه‌گذاری می‌توانند ابزارهای مالی پیچیده با شرایط و ضوابط مختلف باشند. مهم است که قبل از انعقاد قرارداد، تمام جنبه‌های قرارداد سرمایه‌گذاری و تامین مالی را به دقت بررسی کنید.

قرارداد جذب سرمایه‌گذار بلند مدت

وقتی صحبت از قرارداد جذب سرمایه‌گذاری بلند مدت به میان می‌آید، موارد مختلفی وجود دارد که باید از آن اطلاع داشته باشید تا بتوانید بیشترین سود را از سرمایه خود بدست آورید. یکی از مهم‌ترین چیزهایی که باید بدانید قرارداد جذب سرمایه‌گذاری بلند مدت است. این قراردادها تعیین می‌کنند که چگونه سرمایه شما استفاده می‌شود و چگونه رشد می‌کند. در اینجا شرایط کلیدی قراردادهای سرمایه‌گذاری وجود دارد که باید از آن‌ها آگاه باشید.

اصل: این مقدار سرمایه‌ای است که شما سرمایه‌گذاری می‌کنید.

بهره: این درصدی از اصل سرمایه شما است که در طول زمان به دست خواهید آورد.

مدت: مدت زمانی است که سرمایه‌گذاری شما فعال می‌شود.

بازده: بازده نرخ بازگشت سرمایه شما است.

سررسید: تاریخ سررسید زمانی است که سرمایه شما به ارزش کامل خود می‌رسد.

این‌ها مهم‌ترین شرایطی هستند که هنگام قراردادهای سرمایه‌گذاری باید از آن‌ها آگاه باشید. اگر این شرایط را درک کنید، می‌توانید تصمیمات بهتری در مورد محل سرمایه‌گذاری سرمایه خود بگیرید.

قرارداد جذب سرمایه‌گذار کوتاه مدت

قرارداد جذب سرمایه‌گذار کوتاه مدت سندی است که شرایط و ضوابط یک سرمایه‌گذاری را مشخص می‌کند و توسط حامیان مالی و شرکت امضا می‌شود. قرارداد باید شامل مقدار سرمایه سرمایه‌گذاری شده، مدت زمان نگهداری سرمایه و بازگشت سرمایه مورد انتظار باشد.
هیچ محدودیتی در مورد این‌که چه کسی می‌تواند در قرارداد جذب سرمایه‌گذار کوتاه مدت سرمایه‌گذاری کند وجود ندارد، اگرچه مهم است که قبل از امضای هر چیزی، از خطرات موجود در آن مطلع شوید. قبل از سرمایه‌گذاری باید در رابطه با شرکت به‌طور کامل تحقیق کنید و مطمئن شوید که سرمایه‌گذاری برای شما مناسب است.
قرارداد جذب سرمایه‌گذار خارجی
قرارداد جذب سرمایه‌گذار خارجی ابزاری کلیدی در استراتژی اکثر کشورها به ویژه کشورهای در حال توسعه برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی است. قرارداد جذب سرمایه‌گذار خارجی ممکن است برخی از الزامات را که باید قبل از انجام سرمایه‌گذاری انجام شود، تعیین کند. اگر طرفین توافق کرده باشند که سرمایه‌گذار با استفاده از سهام ممتاز سرمایه‌گذاری می‌کند، ایجاد طبقه سهام معمولاً قبل از انجام این مورد لازم است.
قرارداد جذب سرمایه‌گذار خارجی ابزاری را که سرمایه‌گذاری در آن انجام می‌شود، مشخص می‌کند. این می‌تواند، به‌عنوان مثال، سهم مشترک، سهم ممتاز، یا وام باشد.

قرارداد جذب سرمایه‌گذار خارجی

فرآیند قرارداد جذب سرمایه‌گذار داخلی فرآیندی است که طی آن یک شرکت یا فردی که به دنبال سرمایه‌گذاری در بحث تجاری است، با صاحبان آن کسب‌وکار مذاکره و یک قرارداد الزام‌آور قانونی منعقد می‌کند. این فرآیند معمولاً شامل مذاکره در مورد شرایط کلیدی سرمایه‌گذاری است، مانند میزان سرمایه‌گذاری، سهام مالکیتی که سرمایه‌گذار دریافت خواهد کرد و حقوق و تعهدات طرفین.
فرآیند قرارداد جذب سرمایه‌گذار داخلی می‌تواند تعهدی پیچیده و زمان بر باشد، به ویژه زمانی که طرفین با مسائل حقوقی و تجاری مربوطه آشنا نباشند. به همین دلیل، مهم است که قبل از انعقاد هر گونه انعقاد قرارداد سرمایه‌گذاری، از مشاوران مجرب حقوقی و تجاری مشاوره بگیرید.
بیشتر بدانید: فراخوان نخبگان در تهران – همکاری با نخبگان کشور – سرمایه‌گذار داخلی برای تولید – آشنایی با سرمایه‌گذاری مناسب با کسب‌وکار
قرارداد جذب سرمایه‌گذار خارجی ابزاری را که سرمایه‌گذاری در آن انجام می‌شود، مشخص می‌کند. این می‌تواند، به‌عنوان مثال، سهم مشترک، سهم ممتاز، یا وام باشد.

قرارداد جذب سرمایه‌گذار داخلی

فرآیند قرارداد جذب سرمایه‌گذار داخلی فرآیندی است که طی آن یک شرکت یا فردی که به دنبال سرمایه‌گذاری در بحث تجاری است، با صاحبان آن کسب‌وکار مذاکره و یک قرارداد الزام‌آور قانونی منعقد می‌کند. این فرآیند معمولاً شامل مذاکره در مورد شرایط کلیدی سرمایه‌گذاری است، مانند میزان سرمایه‌گذاری، سهام مالکیتی که سرمایه‌گذار دریافت خواهد کرد و حقوق و تعهدات طرفین.
فرآیند قرارداد جذب سرمایه‌گذار داخلی می‌تواند تعهدی پیچیده و زمان بر باشد، به ویژه زمانی که طرفین با مسائل حقوقی و تجاری مربوطه آشنا نباشند. به همین دلیل، مهم است که قبل از انعقاد هر گونه انعقاد قرارداد سرمایه‌گذاری، از مشاوران مجرب حقوقی و تجاری مشاوره بگیرید.

بیشتر بدانید: فراخوان نخبگان در تهرانهمکاری با نخبگان کشورسرمایه‌گذار داخلی برای تولیدآشنایی با سرمایه‌گذاری مناسب با کسب‌وکار

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره مقاله زیر بر روی آن کلیک کنید.

فرم  قرارداد سرمایه‌گذاری

فرم قرارداد سرمایه‌گذاری و تامین مالی باید شامل چندین عنصر کلیدی باشد.
هدف از سرمایه‌گذاری باید یکی از اولین مواردی باشد که در فرم قرارداد سرمایه‌گذاری به آن پرداخته می‌شود، به همین دلیل است که سرمایه‌گذار بودجه خود را در شرکت هزینه می‌کند. برخی از نمونه‌های رایج عبارتند از: کسب سود، کمک به رشد شرکت.
دلایل مختلفی وجود دارد که نشان می‌دهد هدف سرمایه‌گذاری در فرم قرارداد سرمایه‌گذاری بسیار مهم است. برخی از این موارد عبارتند از:
اطمینان حاصل می‌کند که سرمایه‌گذار با اهداف شرکت هم‌سو است: هدف سرمایه‌گذاری می‌تواند به اطمینان حاصل شود که سرمایه‌گذار و شرکت در جهت اهداف یکسانی کار می‌کنند. هر دو طرف در یک مسیر بوده و در مورد اهداف خود هم‌سو هستند.
از منافع سرمایه‌گذار محافظت می‌کند: هدف از سرمایه‌گذاری می‌تواند به حفظ منافع سرمایه‌گذار در صورت بروز اختلاف کمک کند. به‌عنوان مثال، اگر سرمایه‌گذار برای هدایت و در اختیار گرفتن مدیریت وارد این عرصه می‌شود، ممکن است حقوق بیشتری نسبت به سرمایه‌گذاری‌هایی داشته باشد که فقط علاقه‌مند به کسب سود هستند.
شفافیت را برای شرکت فراهم می‌کند: هدف از سرمایه‌گذاری می‌تواند به روشن شدن انتظارات سرمایه‌گذار از مدیریت شرکت کمک کند. این به جلوگیری از سوء تفاهم‌ها و اختلافات در آینده کمک خواهد کرد.

 

جمعبندی

قرارداد سرمایه‌گذاری با سود مشخص برای هر کسب‌وکاری که خواهان تامین مالی از منابع خارجی است، بسیار مهم است. درک شرایط و ضوابط این گونه قراردادها و هم‌چنین خطرات موجود قبل از امضای آن‌ها مهم خواهد بود.
هنگام انعقاد قرارداد سرمایه‌گذاری با سود مشخص و برای آشنایی با انواع قراردادهای سرمایه‌گذاری، توصیه می‌شود به دنبال مشاوره حقوقی باشید تا اطمینان حاصل کنید که همه چیز در قرارداد قانونی و منصفانه برای طرفین درگیر است. مطمئن شوید که تمام بندهای فرم قرارداد سرمایه‌گذاری را به دقت مطالعه کرده‌اید و در صورت لزوم مذاکره خواهید کرد. هم‌چنین، خطرات مرتبط با چنین قراردادهایی را در نظر داشته باشید، به ویژه خطرات مربوط به تضاد منافع احتمالی یا از دست دادن کنترل بر تجارت شما. با پیروی از این دستورالعمل‌ها و آشنایی با انواع قراردادهای سرمایه‌گذاری، می‌توانید با به حداقل رساندن ریسک، قرارداد سرمایه‌گذاری مطمئن منعقد کنید. به این ترتیب، هر دو طرف می‌توانند از مشارکت طولانی مدت بر اساس اعتماد و احترام متقابل بهره‌مند شوند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *