منظور از هلدینگ چیست؟

نام هلدینگ نهاد تجاری است شرکت هلدینگ هیچ چیزی تولید نمی‌کند، هیچ محصول یا خدماتی را نمی‌فروشد، یا هیچ عملیات تجاری دیگری را انجام نمی‌دهد. شرکت‌های هلدینگ سهام کنترل کننده را در سایر شرکت‌ها نگه می‌دارند. برای اطلاع از هلدینگ‌های معروف ایران با شرکت فنکام تماس حاصل نمایید.

اگرچه شرکت هلدینگ مالک دارایی‌های شرکت‌های دیگر است، اما اغلب فقط ظرفیت‌های نظارتی را حفظ می‌کند. بنابراین اگرچه ممکن است بر تصمیمات مدیریت شرکت نظارت داشته باشد، اما به‌طور فعال در اجرای عملیات روزانه این شرکت‌های تابعه شرکت نمی‌کند. نام هلدینگ گاهی اوقات شرکت مادر نیز نامیده می‌شود.

شرکت هلدینگ‌های معروف ایران کنترل مالکیت بر شرکت‌های تابعه عملیاتی را در حالی که ریسک مالی و قانونی را جدا می‌کند، امکان پذیر می‌کند. ساختار نام هلدینگ مزایایی را برای منافع تجاری متنوع ارائه می‌دهد. صاحبان مشاغل باید ارزیابی کنند که آیا مزایای آن بر پیچیدگی‌های موقعیت خاص آن‌ها بیشتر است یا خیر. با اجرای صحیح می‌تواند ساختار شرکتی موثر داشته باشد. برای اطلاع از کار هلدینگ چیست شما را به خواندن ادامه مقاله دعوت می‌کنیم .

 تفاوت هلدینگ و شرکت

شرکت عامل، کسب‌وکار را تحت کنترل شرکت هلدینگ خود انجام می‌دهد و مسئولیت‌های معاملاتی روزانه کسب‌وکار را بر عهده دارد. این شامل انعقاد قرارداد با مشتریان و پذیرفتن تمام ریسک‌ها و مسئولیت‌های مرتبط است. شرکت عامل هم‌چنین استخدام کلیه کارکنان و پیمانکاران را برای کسب‌وکار مدیریت می‌کند. علاوه بر این، تمام توافقات را با تامین کنندگان منعقد می‌کند و در قبال پرداخت‌ها و بدهی‌ها پاسخ‌گو خواهد بود.

شرکت هلدینگ دارای سهام کنترلی در شرکت‌های دیگری است که به آن‌ها شرکت‌های فرعی می‌گویند. یک شرکت عامل اغلب زیرمجموعه شرکت هلدینگ است که مدیریت منظم تجارت تحت کنترل شرکت هلدینگ را انجام می‌دهد. شرکت هلدینگ معمولاً مالک تمام سهام شرکت عامل است، اما در تصمیم‌گیری‌های روزانه شرکت نمی‌کند، هیچ کالایی را نمی‌فروشد یا خدماتی ارائه نمی‌دهد.

نام هلدینگ که به عنوان “شرکت مادر” نیز شناخته می‌شود، در مورد سیاست‌های شرکت عامل، نظارت و کنترل مدیریتی دارد. این ساختار اغلب «ساختار شرکت دوگانه» نامیده می‌شود و به شرکت هلدینگ اجازه می‌دهد تا دارایی‌های ارزشمند کسب‌وکار را در اختیار داشته باشد. این دارایی‌ها ممکن است شامل دارایی‌های معنوی، پول نقد، اموال و تجهیزاتی باشد که جدا از شرکت عامل فرعی نگهداری می‌شود. برای اطلاع از کار هلدینگ چیست با ما تماس بگیرید.

معایب شرکت هلدینگ

مالکیت شرکت‌های تابعه از طریق هلدینگ دارای معایبی است. برای سرمایه‌گذاران و اعتباردهندگان، یافتن تصویر دقیقی از سلامت مالی کلی نام هلدینگ ممکن است دشوار باشد.

انواع هلدینگ هم‌چنین می‌توانند از شرکت‌های تابعه خود با اجبار آن‌ها به انتصاب مدیران منتخب یا مجبور کردن شرکت‌های تابعه به خرید محصولات از یکدیگر با قیمت‌های بالاتر از بازار بهره‌برداری کنند. آن‌ها هم‌چنین ممکن است شرکت‌های تابعه را مجاب کنند که محصولات را با قیمت‌های کمتر از بازار به یکدیگر بفروشند.

در برخی موارد، انواع هلدینگ می‌توانند حتی شرکت‌های تابعه خود را مجبور به اخراج بخش بزرگی از نیروی کار یا خریدهای آن‌ها برای دارایی‌های قابل فروش کنند. این استراتژی‌ها می‌توانند تأثیری بر افزایش تعداد کل شرکت هلدینگ به هزینه شرکت تابعه داشته باشند.

آشنایی با انواع هلدینگ

شرکت‌های هلدینگ‌های معروف ایران بسته به فعالیت‌های تجاری خود به انواع هلدینگ مختلفی تقسیم می‌شوند. برخی از انواع هلدینگ فقط برای داشتن شرکت تابعه وجود دارند، در حالی که برخی دیگر از انواع هلدینگ ممکن است در سایر عملیات تجاری مشغول باشند. انواع هلدینگ در زیر توضیح داده شده است:

شرکت‌های هلدینگ خالص: شرکت هلدینگ خالص شرکتی است که فقط به‌عنوان وسیله‌ای برای مالکیت سایر شرکت‌ها وجود دارد. این شرکت‌ها در هیچ نوع تجارت دیگری شرکت نمی‌کنند.

شرکت هلدینگ مختلط: هلدینگ مختلط شرکتی است که علاوه بر مدیریت شرکت‌های تابعه، عملیات تجاری خود را نیز دارد.

فوری: شرکت هلدینگ فوری شرکتی است که مالک شرکت‌های دیگری است، اما خود متعلق به نهاد دیگری است. به‌طور خلاصه، این‌ها شرکت‌های هلدینگ هستند که متعلق به هلدینگ دیگر هستند.

متوسط: مشابه شرکت هلدینگ فوری، این‌ها شرکت‌های هلدینگ هستند که هم‌چنین زیرمجموعه‌های شرکت بزرگ‌تر هستند.

بزرگ‌ترین هلدینگ‌های سرمایه‌گذاری ایران

شرکت‌های هلدینگ‌های معروف ایران بسته به شرکت‌های موجود در سبد آن‌ها ممکن است چندین جریان درآمد داشته باشند. ساده‌ترین راه برای کسب درآمد از طریق سهام در شرکت‌های تابعه است: شرکت‌های هلدینگ‌های معروف ایران می‌توانند از سود سهام در قیمت سهام شرکت تابعه و هم‌چنین با فروش سهام در شرکت‌هایی که ارزش کسب می‌کنند بهره ببرند.

علاوه‌بر این، شرکت‌های هلدینگ‌های معروف ایران نیز می‌توانند از هم افزایی بین شرکت‌های تابعه خود سود ببرند. یک هلدینگ می‌تواند به جای داشتن تیم‌های جداگانه فناوری اطلاعات، منابع انسانی یا مدیریت برای هر شرکت، این خدمات را متمرکز کرده و سپس آن‌ها را به شرکت‌های تابعه بفروشد. شرکت‌های هلدینگ هم‌چنین می‌توانند تجهیزات یا سایر دارایی‌ها را برای اجاره توسط شرکت‌های خود متمرکز کنند.

شرکت هلدینگ‌های معروف ایران وسیله‌ای مالی برای مالکیت و کنترل سایر دارایی‌ها مانند املاک، سهام یا شرکت‌ها است. استفاده از شرکت هلدینگ باعث ایجاد جدایی قانونی بین دارایی‌ها و مالکان می‌شود و در صورت مواجه شدن یکی از هلدینگ‌ها با مشکل مالی، مسئولیت مالکان را کاهش می‌دهد.

انواع شرکت‌های سرمایه‌گذاری

انواع مختلفی از شرکت‌های سرمایه‌گذاری وجود دارد که هر کدام اهداف، استراتژی‌ها و ریسک‌های سرمایه‌گذاری خاص خود را دارند. رایج‌ترین انواع شرکت‌های سرمایه‌گذاری، صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک، صندوق‌های قابل معامله در بورس و صندوق‌های سرمایه‌گذاری بسته هستند.

سرمایه‌گذاران می‌توانند انتخاب کنند که از کدام دارایی حمایت کنند و طیف وسیعی برای انتخاب وجود دارد. شرکت‌های سرمایه‌گذاری می‌توانند فرصت های جهانی را فراهم کنند یا به مناطق، کشورها و بخش‌های صنعتی خاصی دسترسی داشته باشند.

برخی از صندوق‌ها فقط در سهام منتشر شده توسط شرکت‌هایی سرمایه‌گذاری می‌کنند که می‌توانند در بورس اوراق بهادار خریداری شوند، برخی در ام سرمایه‌گذاری می‌کنند، برخی از صندوق‌های چند دارایی می‌توانند در طیف وسیعی از این انواع سرمایه‌گذاری کنند. برخی دیگر بر روی یک جایگاه خاص مانند فناوری، مسکن اجتماعی، شرکت‌های کوچک‌تر یا آن‌هایی که سطح درآمد بالایی می‌پردازند، تمرکز می‌کنند.

مزایای کار در هلدینگ

انواع هلدینگ از مزایای حفاظت در برابر زیان برخوردار می‌شوند. اگر شرکت تابعه ورشکست شود، شرکت هلدینگ ممکن است با زیان سرمایه و کاهش ارزش خالص مواجه شود.

به‌عنوان استراتژی حفاظت از دارایی، شرکت مادر ممکن است خود را به‌عنوان شرکت هلدینگ تشکیل دهد، در حالی که برای هر کدام از خطوط تجاری خود شرکت‌های تابعه ایجاد کند. به‌عنوان مثال، شرکت تابعه ممکن است مالک نام تجاری و علائم تجاری شرکت اصلی باشد، در حالی که شرکت تابعه دیگری ممکن است مالک املاک و مستغلات آن باشد.

ایجاد یا تغییر شرکت‌های هلدینگ نیز نسبتاً آسان است. این امر بهره‌گیری از تفاوت‌های جغرافیایی در سیاست‌های مالیاتی را آسان می‌کند: اگر حوزه قضایی خاصی مالیات‌های تجاری بالایی داشته باشد، شرکت هلدینگ می‌تواند به سادگی به محیطی مناسب‌تر برای کسب‌وکار نقل مکان کند و در عین حال به فعالیت‌های خود در محل اصلی ادامه دهد.

اگر شرکت هلدینگ به درستی راه‌اندازی شود، بدهی شرکت فرعی بر هیچ شرکت فرعی تأثیری نخواهد داشت. اگر یکی از شرکت‌های تابعه اعلام ورشکستگی کند، تاثیری بر سایرین نخواهد داشت.

بیشتر بدانید: فراخوان نخبگان در تهران – همکاری با نخبگان کشور – سرمایه‌گذار داخلی برای تولید – آشنایی با سرمایه‌گذاری مناسب با کسب‌وکار

شرکت‌های هلدینگ از شرکت‌های تابعه خود با استفاده از منابع خود برای کاهش هزینه سرمایه عملیاتی حمایت می کنند. با استفاده از ضمانت نامه پایین دستی، شرکت مادر می‌تواند از طرف شرکت تابعه وثیقه‌ای برای وام بدهد.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره مقاله زیر بر روی آن کلیک کنید.

بهترین هلدینگ ایران

شرکت هولدینگ نقش مهمی در حصول اطمینان از انتقال آرام کنترل برای تداوم کسب‌وکار ایفا می‌کند. در بخش‌های فرعی بعدی، عمیق‌تر به این خواهیم پرداخت که چگونه شرکت هولدینگ می‌تواند برای رهبری آینده ساختار یابد و چگونه می‌تواند انتقال آرام کنترل را تضمین کند.

راه اندازی شرکت هولدینگ با در نظر گرفتن آینده استراتژی است که مشاغل می‌توانند از آن استفاده کنند. ساختار مناسب می‌تواند مسئولیت محدود بهبود یافته، کارایی مالیاتی افزایش یافته، جذب سرمایه‌گذاران، فرصت‌هایی برای تقسیم درآمد و تمرکز عملکردهای مدیریتی را فراهم کند. با این حال، راه‌اندازی شرکت هولدینگ برای رهبری آینده می‌تواند چالش‌های خاصی را ایجاد کند، مانند تفکیک وظایف رهبری افراد. تعریف روشن نقش‌ها و مسئولیت‌ها، ساختارهای حکومتی قوی و برنامه‌های توسعه رهبری می‌تواند کلیدی برای رسیدگی به این چالش‌ها باشد.

بیشتر بدانید: افراد سرمایه‌گذار ایرانی – شراکت و سرمایه‌گذاری در کارخانه – آشنایی با انواع سرمایه‌گذاری خارجی – معرفی افراد سرمایه‌گذار

هیئت مدیره، از جمله مدیران هولدینگ، نقش مهمی را در دوران انتقال کنترل در شرکت هولدینگ ایفا می‌کند. نظارت و هدایت فرآیند، قضاوت‌های استراتژیک، اطمینان از پایبندی به دستورات قانونی و نظارتی، و حفاظت از منافع سهام‌داران به آن‌ها سپرده شده است.

کار هلدینگ چیست   

در ادامه مقاله در رابطه با کار هلدینگ چیست مطالبی را ارائه می‌کنیم.

  1. نظارت استراتژیک: شرکت هلدینگ‌های معروف ایران سیاست‌ها، اهداف و تصمیمات سطح بالا را در میان شرکت‌های تابعه مدیریت و هماهنگ می‌کند. این شامل تعیین اهداف عملکرد، انتخاب سرمایه‌گذاری، و انتصاب موقعیت‌های رهبری است. شرکت هلدینگ مسئول هدایت شرکت برای به حداکثر رساندن ارزش سهام‌داران است. چشم انداز و اهداف بلندمدت را برای شرکت‌های تابعه توسعه می‌دهد و راهنمایی می‌کند. برای اطلاع از نام هلدینگ با ما تماس بگیرید.
  2. کنترل مالی: نقش کلیدی شرکت هلدینگ، نظارت مالی و تخصیص سرمایه در سراسر گروه شرکت است. نحوه توزیع منابع مالی بین شرکت‌های تابعه برای رشد مطلوب را هدایت می‌کند. شرکت هلدینگ فعالیت‌های تامین مالی مانند افزایش بدهی خارجی یا انتشار سهام را مدیریت می‌کند. در مورد تخصیص منابع داخلی و این‌که کدام واحدها بر اساس عملکرد و نیازها بیشترین بودجه و سرمایه‌گذاری را دریافت خواهند کرد، تصمیم می‌گیرد.
  3. توابع متمرکز: ساختار شرکت هلدینگ اجازه می‌دهد تا وظایف خاصی متمرکز و بین شرکت‌های تابعه به اشتراک گذاشته شود. تمرکز منجر به استانداردسازی و صرفه‌جویی در مقیاس می‌شود. شرکت هلدینگ خط مشی کلی را در این زمینه‌ها تعیین می‌کند. با این حال، منابع تخصصی را می‌توان در صورت نیاز از طریق استقرار متقابل بین شرکت‌های تابعه به اشتراک گذاشت. این باعث ایجاد مزایای هماهنگی می‌شود.
  4. مدیریت ریسک: ساختار شرکت هلدینگ لایه‌ای از مدیریت ریسک را در سراسر شرکت‌های تابعه فراهم می‌کند. شرکت‌های تابعه دارای استقلال عملیاتی هستند، اما ریسک‌های مالی و حقوقی به‌طور جداگانه در نظر گرفته شده است. شکست پ شرکت فرعی به‌طور مستقیم ثبات کل گروه را تهدید نمی‌کند. مسئول نظارت و کاهش خطرات از طریق مکانیسم‌های حاکمیتی، کنترل‌ها و همکاری متقابل بین شرکت‌های تابعه در صورت نیاز است. این درجه‌ای از تنوع ریسک را فراهم می‌کند.برای اطلاع از کار هلدینگ چیست با ما تماس بگیرید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *