سخنرانی دکتر کیانی در نخستین همایش"تولید بدون کارخانه"

دکتر علیرضا کیانی: برون‌سپاری و برندسازی خصوصی (پرایوت لیبلینگ) اکنون یک الزام است.
نخستین همایش «تولید بدون کارخانه» با حضور دکتر علیرضا کیانی، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی و رئیس هیات مدیره گروه فنکام همچنین برترین‌های صنعت و دانشگاه، روز سه‌شنبه 18 مهر ماه 1402 در محل اتاق بارزگانی صنایع، معادن کشاورزی ایران برگزار شد. بررسی و هم‌اندیشی فرصت‌ها، چالش‌ها و تهدیدات موجود در صنایع بهداشتی، آرایشی و عطریات از جمله اهداف این نشست بود که در دو بخش سخنرانی و پنل‌های تخصصی مورد تاکید قرار گرفت.
دکتر کیانی به‌عنوان سخنرانی اصلی همایش «تولید بدون کارخانه» در ابتدای این نشست ضمن تاکید بر تغییرات زیاد در صنایع گوناگون دنیا، بیان داشت: متاسفانه امروزه تلاطم‌های اقتصادی در جهان به‌خوبی مورد بررسی و مشاهده قرار نمی‌گیرد تا جایی که همین عدم تمرکز، منجر به آسیب‌پذیری می‌شود. اکنون وضعیت اقتصادی دنیا با توجه به تغییرات بسیار زیاد، هیچ شباهتی به گذشته ندارد. به‌عنوان مثال فدرال رزرو یا بانک مرکزی ایالات متحده آمریکا امروز نمی‌تواند علی‌رغم تمام افزایش‌هایی که در نرخ بهره دارد، نرخ تورم را از حدی پایین‌تر آورد؛ که این امر بی‌سابقه است. از طرف دیگر جهت نرخ بهره نیز در دنیا تغییر پیدا کرده است. اینها نشانه‌هایی است که بیان می‌کند دیگر نمی‌توان به مانند گذشته کار کرد. ما در ایران با یک اقتصاد پر از سوال روبرو هستیم که امیدواریم انشالله آینده خوبی را در پیش‌رو داشته باشد. ما به کشورمان باور داریم و تلاش خود را برای آینده‌ای بهتر انجام خواهیم داد.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی در ادامه گفت: بانک‌ها در ایران اکنون 127 همت بابت سپرده‌ها سود پرداخت یا به عبارتی در روز 5 هزار و 800 میلیارد تومن نقدینگی خلق می‌کنند. از طرف دیگر دولت امسال باید 185 همت اوراق به فروش برساند که تاکنون نزدیک به 26 همت در 6 ماهه اول فروخته شده است. به این ترتیب دولت می‌خواهد 160 همت را با نرخ 24 درصد سود به فروش برساند. این در حالی است که مطابق فرمایشات مقام معظم رهبری (مدظله العالی)، تاکید زیادی بر کنترل تورم در شرایط کنونی داشته‌اند. با این وضعیت می‌توان انتظار داشت که انتظارات شما از بازار سرمایه، به دلیل شرایط موجود، هم تحت فشار قرار بگیرد. صندوق‌های درآمد ثابت میل به خرید اوراق دارند که دولت تعهدات را اجرا کند و این علائم نشان از 6 ماهه سخت دوم دارد. می‌توان با اطمینان گفت که اگر برنامه‌های چابک و پیش‌بینی لازم در مجموعه‌های مختلف صورت نگیرد، به هیچ عنوان همه افرادی که در این بازار مشغول کار هستند، دیگر قادر به ادامه کار نخواهند بود و متاسفانه عده زیادی از این بازار حذف می‌شوند. یادتان باشد برای عبور از این مشکلات، نیاز به چابکی بسیار زیاد داریم، مخاطرات بسیار زیادی نه تنها در اقتصاد ایران بلکه شاکله اقتصاد جهانی رقم خورده است تا جایی که دیگر ثبات معنا پیدا نمی‌کند. به همین دلیل استراتژی بلند مدت رنگ باخته و الان موعد هوشمندی فرا رسیده است.
دکتر کیانی با تاکید بر تغییر استراتژی موسسات نسبت به گذشته، ادامه داد: تقاضای من از شما این است که یک بازنگری چابک بر روی کسب‌وکار خود انجام بدهید و بدانید که موفقیت‌های قبلی تضمین موفقیت‌های بعدی نخواهد بود. هرگز در بازار کنونی به دنبال سرمایه‌گذاری ثابت نباشید و به‌طور جدی همکاری و ترکیب شدن را جدی بگیرید. من به شما اطمینان می‌دهم تا سال 2032 تمام جهان با مشکل نقدینگی روبرو خواهد بود. یعنی اگر فردی سرمایه‌گذاری ثابت درست کرده باشد، همه می‌توانند از آن استفاده کنند؛ دنیا به دنبال این ماجرا است. در صورت ترکیب شدن (merge) و همکاری، می‌توانید با بازار سرمایه و بانک‌ها مذاکرات قوی‌تر داشته باشید.
رئیس هیات مدیره گروه فنکام با بیان خبری مهم افزود: بازدهی عموم بازارها از بازدهی بازار بهداشتی، آرایشی و عطریات پایین‌تر بوده است یعنی با وجود تمام مشکلات، با چند حرکت استراتژیک و تاکتیکی همچنین استراتژی کوتاه مدت و هوشمندانه، این قابلیت را خواهید داشت که بالاترین بازدهی را در سطح کشور داشته باشید. راه حل ما ترکیب شرکت‌ها و برون‌سپاری است. به شما اطمینان می‌دهم تمام عزیزانی که در مسیر ثابت حرکت کنند، امیدواری بقا در هیچ صنعتی نداشته باشند. در صنعت ما تحولات بسیار سریع‌تر است. بدانید که بیش از 95 درصد این صنعت را بخش خصوصی تشکیل داده و این موضوع کمک بسیار بزرگی برای دولت است.
در ادامه متخصصان و فعالان این صنعت در قالب پنل‌های تخصصی، پاسخگوی سوال مخاطبان نشست بودند. در جریان این پنل دکتر کیانی نسبت به سوالی در مورد برنامه 5 سال آتی در صنعت پاسخ داد:  اکنون 15.6 درصد در جهان از بازار کازمتیک، سهم پرایوت لیبل یا برند خصوصی و این سهم در ایران 2.9 درصد است. برای تولید پرایوت لیبل باید به کیفیت، سفارشی‌سازی و موضوعات دیگری که اشاره خواهم کرد، دقت کنیم. به‌عنوان مثال در بحث سفارشی‌سازی فردی که برای شما کار پرایوت انجام می‌دهد باید بتواند معادل سفارش شما و آن چیزی که در ذهنیت شما هست، کار انجام دهد. همچنین مولفه تجربه می‌گوید باید دنبال موسسات با تجربه‌تر بگردید. در مورد قیمت‌گذاری باید دقت کنید گاهی غلط بودن آن ممکن است فکر کنیم اصل پرایوت لیبل اشتباه است و این قطعا درست نیست. از طرف دیگر انتخاب محصول اشتباه و جدی نگرفتن نام تجاری به‌ویژه هنگام صادرات، مجموعه شما را با مشکل روبرو می‌سازد. در حقیقت برندسازی خصوصی شاخصی کلیدی دارد که در ادامه به آن می‌پردازیم. باید توجه داشته باشیم در بحث پرایوت لیبل، هزینه ساخت چه به عنوان سفارش‌گیرنده و چه سفارش‌دهنده، در تولید یا پرایوت لیبل ممکن است یکی باشد یا به نوعی برای جذب مشتری هزینه خاص داریم. عدم نیاز به سرمایه‌گذاری ثابت، مهم‎ترین مزیت این روش است. همچنین حاشیه امن نسبت به رکود اقتصادی، آزادی عمل انتخاب سگمنت، تنوع‌پذیری بیشتر و کاهش قیمت تمام‌شده از جمله نتایج مثبت این روش هستند. نباید فراموش کرد که اصل موضوع، برون‌‌سپاری و پرایتوت لیبلینگ یک الزام است.
در انتهای پنل تخصصی همایش «تولید بدون کارخانه» دکتر کیانی پاسخی به سوال در مورد امکان تولید برندهای خارجی در کشور و همکاری با شرکت‌های داخلی داد: چندین برند مطرح خارجی در حوزه آرایشی بهداشتی اکنون در ایران فعالیت دارند اما در نظر داشته باشید که مذاکره مهم‌ترین راهکار است. به‌عنوان مثال ما در مناطق آزاد هیچ محدودیتی برای حضور این برندهای خارجی نداریم ضمن اینکه معاونت سرمایه‌گذاری خارجی در وزارت اقتصاد، تضمین سرمایه‌گذاری در ایران را با تایید و دفاع در دادگاه‌های بین‌المللی انجام می‌دهد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *