شروع و راه اندازی کسب و کار
راه اندازی کسب و کار یکی از علایق اکثر افراد جامعه است. هرکسی دوست دارد مالک کار خود باشد و آنطور که دوست دارد در حیطه مورد علاقه زمان بگذارد. شاید حتی بتوان گفت فردی که تا به حال به راه اندازی کسب و کار خود فکر نکرده باشد وجود ندارد اما اکثر افراد از عملی کردن آن صرف نظر میکنند. دلایل بسیاری برای راه اندازی یا عدم راه اندازی وجود دارد که در ادامه بیشتر به آن خواهیم پرداخت.
راه اندازی کسب و کار و کارآفرینی روحیه و ویژگیهای شخصیتی خاصی را میطلبد تا بتواند با پیچیدگیها و دوندگیهای زیاد آن کنار بیاید و صبر لازم در مواجه با چالشها را داشته باشد. برخی از دلایلی که بسیاری از شروع کسب و کار خود منصرف میشوند ممکن است ترکیبی از موارد زیر باشد:
- امکان عدم رسیدن به درآمد
- عدم تسلط و اگاهی بر همه موضوعات مرتبط با کسب و کار
- ریسک از دست دادن سرمایه
- نداشتن روحیه مبارزه و تلاش
- تایم کار طولانی و حتی شبانه روزی
- استرس زیاد
- عدم همراهی خانواده با شرایط جدید
- عدم رقابت طلبی و مشکلات آن
- درگیری ذهنی زیاد و فشارهای عصبی
- عدم علاقه به از دست دادن ثبات و آرامش
- عدم دسترسی به تیم متخصص
فرآیند شروع کسب و کار جدید شامل تمام کارکردها و فعالیت هایی می شود که در رابطه با استفاده از فرصت و بوجود آمده است. این فرآیند از زمانی شروع می شود که فرد به طور جدی درمورد راه اندازی کسب و کار، شروع به فکر می کند، وقت و منابعی را برای استفاده و توسعه آن درنظر میگیرد.
تصمیماتی که قبل از راه اندازی کسب و کار باید اتخاذ شود شامل موارد متعددی، از جمله ارزش گذاری سهام و بدهی ها، ارزیابی ریسک اعتبار، پیش بینی سود، حسابرسیها و مذاکرات جبران خسارت است. تحلیل کسب و کار، با ارزیابی محیط کسب و کار، استراتژی ها و عملکرد بنگاه به مدیران کمک می کند تا تصمیمات به جا و آگاهانه اتخاذ کنند.
تحلیل کسب و کار در شروع فعالیت بسیار اهم است و یکی از مراحل بنیادین راه اندازی کسب و کار محسوب میشود. ارزیابی محیط کسب و کار و استراتژی ها شامل: محصولات و فعالیت های کنونی و آتی، بازارها، رقبا، قیمت سهام، مزیت های کسب وکار و بسیاری موارد دیگر است.
هرچقدر محیط کسب و کار در یک کشور مساعد تر باشد احتمال راه اندازی کسب و کار و دوام و پایداری آنها در کشور بالاتر خواهد رفت، سود دهی و مزیت رقابتی کسب و کارها در چنین محیطی بیشتر خواهد بود و در نهایت تمامی این عوامل منجر به افزایش توسعه و کم شدن نرخ بیکاری در کشور ها خواهد شد.
قبل از راه اندازی کسب و کار یک مدیر یا رهبر باید بداند در چه حیطه هایی به دانش و اطلاعات نیاز داریم، او نیاز دارد تا بر برخی از تخصص ها به طور مفصل و برخی را به صورت اجمالی آگاهی داشته باشد. همچنین یک مدیر باید بتواند مسیر شروع و پیشرفت خود را مشابه مراحل ذیل هدایت کند.
- اقدامات مقدماتی
- تحقیقات بازار و نیاز سنجی
- تعریف و تقسیم بازارها
- تارگت گذاری و تعریف شاخص های ارزیابی
- تهیه طرح کسب و کار
- برنامه ریزی تولید محصول یا خدمت
- بودجه بندی و هزینه
- قیمت گذاری
- برنامه ریزی استراتژیک
- برنامه ریزی عملیاتی
- برنامه ریزی مالی
- بازاریابی
- فروش
- دیجیتال مارکتینگ
- منابع انسانی
- رفتار و فرهنگ سازمانی
- چالش نیروی انسانی
- وفاداری در بازاریابی
- برندینگ و تبلیغات
- تبلیغات
- بازاریابی بین المللی و جهانی
- رفتار مصرف کننده
- مدیریت ارتباط با مشتری
- زبان اشاره ، فنون مذاکره
- تکنیک های مکالمه تلفنی و آیین نگارش و مکاتبات بازرگانی
- مهارت های حقوقی
- تکنیک های شرکت در مناقصات و مزایدات
جمع بندی:
اگر افراد جامعه برای رشد و بالندگی کشور خود با کارآفرینی و راه اندازی کسب و کارها بکوشند و دولت نیز زیرساخت های لازم را تهیه و موانع را از میان بردارد، آن کشور در مسیر شکوفایی اقتصادی قرار خواهد گرفت. اما پیش از اجرایی کردن هر هدف و ایده کسب و کاری نیاز است تا یک سری گام های اساسی را دانست و آگاهی کامل داشت. تسلط بر فرآیندها و روش پیش برد اهداف کمک میکند تا چالش های کمتر و با ریسک محدودتری را تجربه کنند.
در این مطلب سعی شده است به صورت خلاصه و اجمالی برخی تیترها و موارد مهم بیان شود، مسلما تمام مطالب مورد نیاز برای راه اندازی کسب و کار در یک مقاله قابل بحث نیست و نیاز است مطالب بعدی را نیز مطالعه کنید.